Kopia Eller Original Display För iPhone Reparationer?

 • Varför du skall välja original LCD

  Vad skall man välja i en marknad som är så luddig att inte ens vissa verkstäder förstår sig på den?

  Denna information är för att hjälpa dig att förstå vad det kan innebära att välja en kopia, utöver att det är billigare.

  Apple har officiellt gått ut med att icke originalskärmar kan ge försämrad bildkvalitet och sluta fungera.

  Detta skrev Apple i samband med uppdateringen iOS 11.0.3 då Apple fick åtgärda en bugg där vissa typer av kopiaskärmar slutade fungera på grund av att de använder ett annat chip som ej var medskriven i Apples grundkod.

  Med detta sagt har Apple indirekt frånsagt sig ansvaret att åtgärda problem relaterade till kopiaskärmar.

  Förklaring till detta

  Bildkvalitet: Ja det stämmer, en kopia-skärm (LCD/Display) kommer från en annan display-tillverkare så bildkvaliteten kommer alltid att skilja sig från Apples originalskärmar. Hur mycket det skiljer beror på vilken tillverkare som står bakom produktionen. Därför erbjuder vi två kvaliteter som innehåller originaldisplay: komplett original och original LCD med kopiaglas.

  Slutar fungera: Både ja och nej, det är sällan en kopiaskärm slutar fungera men det finns två anledningar till att de kan sluta fungera, 1. Kopior är mycket känsligare för stötar och tapp, vilket kan orsaka att skärmen slutar fungera, 2. När Apple gör uppdateringar så skiljer sig kopiornas chip-koder mot Apples originalkoder vilket kan göra att kopiaskärmar slutar fungera.

  Vi erbjuder självklart även kopior för iPhonereparationer men det är som sagt på egen risk och man skall vara medveten om ovan.

  För mer information om de olika kvaliteterna kan du även läsa följande artiklar:

  Allmänna skillnader på glas, lcd och display för iPhones

  Att Tänka På När Man Ska Laga Sin iPhone 6

   

  Tveka inte att höra av dig till oss vid frågor eller funderingar, för att kontakt oss tryck här