Byta Batteri På iPhone 5

Vi byter batteriet på din iPhone 5, det tar ca 5-10 minuter och du kan vänta i butiken, vi bjuder självklart på kaffe medan du väntar.

Tryck på följande knapp för att se pris/reparationen som avser byte av batteri för iPhone 5:

Vanliga tecken på att batteriet behöver bytas ut brukar vara att batteriet rinner ut ovanligt fort, att skärmen reagerar lite konstigt som att det finns ett “tryck” från insidan, eller att mobilen stänger av sig som om batteriet är slut trots att det finns batteri.

Om man ser tecken på att skärmen reagerar konstigt som att det finns ett “tryck” från insidan så rekommenderar vi att man byter ut batteriet så snart som möjligt då detta är tecken på att en gas har börjat bildas i batteriet. Batteriet har då blivit dåligt och finns även en risk för att det börjar brinna, skärmen kan även ta skada från trycket, vilket kan bli att man sen behöver byta både batteri och skärm.

Våra batterier håller rätt standard. För att inte batterier skall bli dåliga så har vi inte överskottslager på batterier då dessa med tiden blir sämre om de inte underhålls. Vi använder oss av en marknadsledande leverantör för iPhone 5-batterier och alla våra batterier för iPhone 5 genomgår flera kvalitetskontroller för att säkerställa kvaliteten på batteriet.

Kvaliteten på batterier kan variera mellan olika verkstäder och butiker. Medan de flesta leverantörer för iPhone 5 batterier bara kollar om batterier “fungerar” så kollar vår leverantör flera parametrar för att batteriet skall uppfylla de kraven vi ställer, detta tack vare avancerad utrustning som många mindre och billigare leverantörer inte har möjlighet att införskaffa. Vi är idag underleverantörer till andra verkstäder som är måna om att batterierna skall hålla rätt standard.

Att byta batteri på iPhone 5 själv är inte särskilt svårt och tar inte heller så lång tid. Dock är det alltid rekommenderat att lämna över det till en verkstad/tekniker för att minska risken att orsaka skador på mobilen. Trots att det är en så kallad “enkel reparation” så har vi sett en hel del fall där det gått väldigt fel för personer som gjort det själva och tyvärr skadat moderkortet. Att reparera moderkortet är en kostsam historia som kan kosta från 1.000kr och uppåt – om det ens går att laga, beror på skadan som orsakats. Vi känner även till fall där folk har vart med om att batteriet brunnit upp, i dessa fall är det inte så mycket man kan göra, ett batteri som börjar brinna kommer upp i enormt högra temperaturer vilket smälter och skadar det mesta som sitter på telefonen. Skulle du råka ut för detta råder jag dig att backa undan och inte röra enheten/batteriet med händerna, använd något för att få bort enheten/batteriet från brännbara material och öppna alla fönster då rummet snabbt kommer fyllas med giftig rök och gas. Vi rekommenderar därför att inte förvara gamla telefoner under längre tid då batterier börjar bilda en gas efter ett tag som gör att batteriet börjar svullna, vilket sen också kan orsaka att det börjar brinna.

/Mobilplaneten