Byta Batteri på Apple iPhone i Göteborg

Apple har i december 2017 gått ut med information om att processorns prestanda stryps om batteriet är dåligt / gammalt, vilket innebär att en iPhone blir långsam när batteriet blir dåligt och därför kan prestandan på en iPhone bli bättre när man byter till ett nytt batteri.

Hos oss har du alltid garanti på batteribyte och alla andra reparationer så att du kan känna dig trygg när du byter ut batteriet på din iPhone eller reparerar din iPhone hos oss, om det under vår garantitid finns minsta lilla tvekan på att det kan vara fel på ett batteri som vi installerat så byter vi ut det.

Anledningen till att Apple valt att strypa processorns prestanda är för att minska risken till att iPhonen stänger av sig oväntat, något som var väldigt vanligt när batteriet blev dåligt och framförallt när det är kallt ute. Med den nya strypningsfunktionen minskar risken för att en iPhone stänger av sig plötsligt, men istället blir den långsammare.

Med ett nytt batteri slipper du risken med att din iPhone stänger av sig plötsligt (om det beror på dåligt batteri) samt får möjlighet till snabbare prestanda för din iPhone. Vi kan dock inte garantera att din iPhone blir snabbare, men enligt Apple själva så skall en iPhone bli snabbare igen om batteriet vart dåligt före batteribytet.

Funktionen för prestandastrypningen avser iPhones som har uppdaterats till iOS 11. iPhones som inte uppdaterats till iOS 11 upplever inte strypning in processorn, men kan istället uppleva att iPhonen stänger av sig plötsligt. Att en iPhone blir långsam beror också utöver batteriet på att nya iOS versioner kräver högre prestanda, så gamla iPhones blir därmed automatiskt långsammare när de uppdaterat till nya iOS – detta gäller även för Androidtelefoner så som Samsung, Sony, LG, Huawei, m.m. som uppdaterar till nyare Androidversioner, så det har inte bara med iPhone att göra som många rykten gärna påstår.

Om du behöver hjälp med att byta batteriet för din iPhone är det bara att komma in till vår butik i Göteborg på drop-in, det tar vanligtvis ca 15-30 minuter att byta batteriet men kan ta längre tid om vi har mycket att göra.

/Mobilplaneten