Verkstäder avseende att laga iPhone i Göteborg

Sedan flera år tillbaka har man lagat mobiler i Göteborg. I början jobbade de flesta oauktoriserade verkstäderna i princip bara med upplåsningar, då var det de auktoriserade butikerna som hade hand om reparationer för mobiler. Men när Apple släppte iPhone så vände marknaden helt. Kineserna började “fiffla” skärmar och sälja till verkstäder världen över och snabbt därefter började kopior att tillverkas och numera även återvinning av gamla skärmar. Allt detta är positivt för marknaden då det skapat en konkurrens, dock kan det bli negativt när det säljs kopior som är helt värdelösa och inte håller. Det är viktigt att man som kund tänker på den garantitiden som verkstan utlovar och att vid några som helst funderingar tar och kontaktar verkstaden.

I Göteborg har under senaste två åren blivit en enorm tillväxt i antalet verkstäder som lagar iPhone, allt från privatpersoner som gör det hemma till verkstadsbutiker. Väntetiden på lagning av iPhone har gått från veckor till att man kan sitta och ta en kopp kaffe medan den repareras. En genomsnittlig reparation för en iPhone är ca 30 minuter och den vanligaste reparationen är lagning av trasig skärm och/eller glas.

Verkstäderna i Göteborg finns placerade lite överallt, så som t.ex. Linne, Johanneberg, Kungsportsplatsen, Korsvägen, Avenyn, m.m. samt flertal ställen på Hisingen. Detta gör det lättillgängligt att få sin mobil reparerad, men som ovan nämnt så kan det vara bra att stämma av kvalitet och garanti – tyvärr så får man oftast det man betalar för, men i vissa fall kan man hitta prisvärda reparationer där man får riktiga kvalitetsskärmar för ett bra pris. Mobilplaneten jobbar starkt på att försöka vara “rättvisa” i sina priser men att inte kompromissa på kvalitet, så vi kämpar för att ge bra priser för skärmar som är original eller har likvärdig standard, hållbarhet och kvalitet samtidigt som vi tar ansvar och ger rättvis garanti för våra reparationer.

Ibland kan det vara svårt att hitta en “bra” verkstad i Göteborg, därför om man hittat en verkstad som man är nöjd med så kan det vara bra att fortsätta använda samma så man vet att man får den kvalitet och service som man är nöjd med.

Vissa verkstäder tar endast kontanter och andra kan till och med erbjuda fakturering till företag. Idag med hjälp av tjänster så som iZettle har det gjort lättare för företag att kunna ta betalt med kort och finns därmed ingen direkt bra anledning till varför en verkstad inte skall kunna ta kort. Så vi rekommenderar verkstäder som tar kort och/eller faktura, då vet du som kund att de gör rätt för sig. Se därmed alltid till att få ett kvitto, och spara kvittot ifall du skulle behöva gå tillbaka på grund av garanti om det skulle vara ett fabrikatsfel på glaset eller skärmen som installerats på din telefon.

När man byter ut och reparera andra problem än glas eller skärm så kan det även vara bra att fråga vilka andra komponenter som berörs av reparationen. T.ex. byte av laddkontakt på iPhone 4 och iPhone 4S berör även mikrofonen och hemknappen, detta då laddkontaktsmodulen sitter ihop med mikrofonen och hemknappen, så allt byts ut samtidigt/tillsammans.

Med detta sagt hoppas vi att vi gjort det lättare för dig som kund att hitta en bra verkstad i Göteborg för att laga glaset eller skärmen på din mobil, allt från iPhone, Samsung, LG, Nokia, Sony, m.m.

 

Hos Mobilplaneten i Göteborg kan man laga iPhone

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *