Sanningen om Error 53 och icke auktoriserade verkstäder

Uppdatering: sedan 18 februari 2016 har Apple släppt en uppdatering som gör att Error 53 inte längre dyker upp även om man byter ut hemknappen på iPhone 6 och nyare modeller, vilket är goda nyheter för alla som råkat göra sönder sin hemknapp på iPhone 6 och nyare modeller (dock kommer ändå touch-ID/fingeravtryck inte att fungera längre, utan kommer att fungera som en vanlig hemknapp som går att trycka på).

Senaste dagarna har det gått artiklar i diverse tidningar och webbsidor om att man inte ska reparera sin iPhone hos en icke auktoriserad verkstad. Vissa artiklar är bättre beskrivande, men andra är felaktigt skrivna och/eller medvetet uteslutit viktig information kring påståendet. Det som skrivits/ryktats är att om man reparerar sin iPhone hos en icke-auktoriserad verkstad så kommer enheten att sluta fungera vid en framtida uppdatering då enheten kommer att ge ifrån sig en error 53 vid återställning eller uppdatering.

Apple iPhone iOS Error 53 felmeddelande

Sanningen är att detta endast stämmer om man byter ut hemknappen. Det märker man om Touch-ID (fingeravtryck) inte fungerar längre. Dock har det uppstått fall där Error 53 har dykt upp trots att man aldrig reparerat enheten, vilket kan bero på fabrikatsfel på enheten.

Detta avser i dagsläget endast iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus.

Share:

You may also like