ATT REPARERA EN VATTENSKADAD MOBIL/IPHONE/SAMSUNG/M.M.

Priset varierar från 400kr och uppåt, men vi rekommenderar att du läser nedan text.

Att reparera en vattenskadad mobil är fullt möjligt, men ibland kan det vara väldigt kostsamt och komplicerat, speciellt med tanke på att man inte alltid kan upptäcka alla skador vid reparationstillfället.

Vi rekommenderar oftast att man reparerar en vattenskadad telefon i syftet att hämta information som man glömt eller inte kunnat säkerhetskopiera. Om telefonen därefter fungerar problemfritt så är det en bonus.

Av självklara skäl rekommenderar vi sällan att man reparerar en vattenskadad telefon för annat än att rädda data om det kostar mycket pengar på grund av för många skadade delar/komponenter. Anledningen till detta är för att det inte finns några eller begränsade möjligheter att kunna lämna komplett garanti på arbetet för en vattenskadad telefon, detta då det kan finnas skador som inte visar sig vid reparationstillfället. Det vill säga att man kan reparera en vattenskadad telefon till fullt fungerande skick, men efter dagar, veckor eller månader finns det risk att det framkommer skador som inte gick att upptäcka när man utförde reparationen, dessa skador kan man inte ge garanti för då man inte utfört reparation för just de skador.

När vi tar in en vattenskadad telefon ligger första fokuset på att reparera kretskortet och därefter får man se om det finns skador på övriga delar så som batteri, skärm, knappar, m.m.

Priset för att reparera kretskortet på en vattenskadad mobil kan variera då mängden arbete kan variera beroende på vilken modell det är och hur skadad mobilen är. Det kan hamna på allt från ett par hundralappar till flera tusen kronor. Därför är det alltid bra om man kan sätta ett pristak när man lämnar in en vattenskadad mobil så får man se hur mycket som går att göra med det priset, ibland kan att reparationen ta längre tid för att komma ner i pris då man kan använda det för att fylla in timmar då vi inte har så mycket att göra.

Vi utför reparationer på vattenskadade mobiler för de flesta märken och modeller, så som Apple, iPhone, Samsung, Galaxy, Huawei, Sony, LG, m.m.

Priset man får räkna med är oftast minst 600kr för en första rengöring, om det räcker så är det jättebra, men många gånger behöver man gå in djupare på kretskortet och rengöra samt åtgärda kortslutningar, i sådana fall får man oftast räkna med ca 800 – 2 500kr beroende på vilken modell och vad som behövs göras. Om det fortfarande inte går att åtgärda finns det möjlighet för ännu djupare arbeten för att rädda datan i telefonen, men då kan det kosta allt från 2 500 – 10 000kr och det är svårt att på förhand uppge ett exakt pris, utan som tidigare nämnt är det bra om man lämnar ett pristak så får man se vad man kan göra med det.

Om telefonen inte går att reparera trots att vi gjort alla försöken betalar man mellan ca 400-800kr som felsökningsavgift.