Råkat radera bilder på din iPhone? Detta ska du göra för att återskapa bilderna!

Allt för ofta får vi frågan om vi kan få fram raderade bilder från en iPhone. Söker du på nätet hittar du massvis med mjukvaror och appar som säger sig ha räddningen för dina bilder – men åk inte på den smällen. Dessa program är bra för att spara bilder på datorn, men de hittar aldrig borttagna bilder, om du inte hittar borttagna bilder enligt vår guide nedan så kommer du inte hittar de via programmen heller.

Varför behöver du inte ett program som återskapar raderade bilder från din iPhone?

återskapa raderade bilder från iPhoneSedan iOS 8 finns det nu ett Album i bilder som heter “nyligen raderade” och fungerar som en papperskorg i datorn, Apple gjorde denna eftersom det var allt för många som råkat radera viktiga bilder, så nu har man fått en andra chans ifall man råkat radera bilder.

Det kan dock vara bra att ibland gå in och rensa upp i “nyligen raderade” för att frigöra utrymme i mobilen.

Vad gör jag om jag inte har det Albumet/papperskorgen som heter “nyligen raderad” i min iPhone?

Om du inte har albumet, inte kan hitta det, eller osäker på hur du hittar det så är du varmt välkommen att komma in till vår butik så kan en tekniker kostnadsfritt hjälpa dig att kolla ifall du verkligen saknar det albumet.

Vad gör jag om jag trots allt inte kan hitta de bilderna jag råkat radera?

Då är de tyvärr borta för alltid.

Vad har ni för övriga tips på vad jag kan göra i framtiden för att inte råka bli av med mina bilder?

  1. Radera de inte. (speciellt inte från papperskorgen också, då har du lyckats göra det två gånger!)
  2. Använd molnet, iCloud, och synkronisera dina bilder. Alternativt synkronisera de till din dator via iTunes eller dra de från din iPhone mapp till datorn.
  3. Säkerhetskopiera din iPhone regelbundet, minst en gång i månaden. Jag vet inte hur många gånger jag har vart med om kunder som inte säkerhetskopierar sin mobil och sen plötsligt hamnat i en situation där de förlorat all information. Och vi pratar inte bara om att råkat radera bilder, allt från mobil som havererat, vattenskador till förlust av mobil – värst av allt är om man förlorat mobilen, då finns det absolut inget sätt att återhämta information om man inte har en säkerhetskopia eller liknande. Så jag säger det igen för jag kan inte säga det tillräckligt ofta: SÄKERHETSKOPIERA DIN MOBIL! 
  4. En gång till: SÄKERHETSKOPIERA DIN MOBIL!säkerhetskopiera din iPhone till iTunessäkerhetskopiera iPhone i molnet iCloud

 

Har du några övriga frågor eller funderingar kring dina förlorade bilder? Du är varmt välkommen att kontakta oss så ska vi se till att hjälpa dig så gott vi kan! 🙂 KONTAKTA OSS

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *