Mobilplaneten AB - Felsökning Reparationer Tillbehör

Telefon: 031 – 20 29 39
Kungsportsavenyn 43, Göteborg
info@mobilplaneten.se
Öppet mån-fre: 9 - 19
Lördag: 11 - 16

Experter på mobilreparationer.
Express utan kostnad.
rejta

Vanliga frågor – Q&A – FAQ

Frågor gällande reparationer för iPhone 4 och 4S

Allmänt – Mobiltelefoni – Låser ni upp mobiler? (Operatörsupplåsning)

Då vi samarbetar med operatörer för att sälja abonnemang så kan vi tyvärr inte låsa upp mobiler, utan hänvisar därmed till operatörerna.

När det gäller jailbreak så rekommenderar vi att man inte tar den metoden såvida det inte är ett absolut måste och/eller såvida du inte är tekniskt kunnig då det lätt många gånger kan gå fel och du är låst till att inte kunna uppdatera telefonen utan att den kraschar.

Det finns flera hemsidor på nätet som erbjuder fabriksupplåsning, ni är välkomna att prova de sidorna men vi kan tyvärr inte rekommendera eller stå för deras service, utan det sker helt på egen risk.

Apple iOS – Hur sätter jag min iPhone i DFU/återställningsläge?

DFU/återställningsläge använder du när du ska rensa mobilen helt och hållet och börja om på nytt, i detta läget kan du inte skapa en säkerhetskopia.

För att komma in i DFU läge följer du dessa enkla steg:

1. Stäng av din iPhone.

2. Håll in hemknappen och koppla in USB kabeln till din iPhone (kabeln skall redan vara kopplad till datorn). Håll in hemknappen hela tiden tills den startar upp i återställningsläge, du kommer att se iTunes logotypen och i iTunes kommer du att få ett meddelande om att den startat i återställningsläge. Sådär, nu är du i återställningsläge.

Apple iOS – Jag har glömt min pin kod till min iPhone, vad gör jag?

Det finns oftast två olika koder till din enhet, först brukar det vara PIN koden till telefonen och sen SIM PIN koden till själva SIM kortet och operatören/nätet.

Om det är PIN koden till din iPhone/iPad som du glömt så måste du tyvärr återställa den helt och hållet via iTunes och starta om från början igen. Detta är gjort av Apple för din egna säkerhet så att ingen annan skall kunna gå in i din telefon om den inte har din PIN kod. För att göra detta så bör du ställa telefonen i återsällningsläge, även kallat DFU, följ länken för att se instruktioner: Hur sätter jag iPhone i DFU/återställningsläge läge.

Om det är SIM PIN koden som du har glömt så har du oftast tre försök på dig att gissa rätt, har du glömt denna så kan du ringa operatörens support för att låsa upp SIM kortet. Efter att du försökt tre gånger så kommer du till PUK kod, den är längre och betydligt svårare att gissa sig fram till samt att du även där är begränsad på antalet gånger du kan gissa, kommer du till PUK kod och du gissar fel för många gånger så behöver du ett nytt SIM kort då SIM kortet efter det låses helt och hållet.

iPhone 4/4S – Hur ser jag skillnaden mellan iPhone 4 och iPhone 4S?

Det finns två enkla sätt för att se skillnaden:

1. Enklaste och snabbaste sättet att se skillnaden är genom att kolla på ramen:
iPhone 4 har 3 stycken svarta sträck runt ramen, två stycken på sidan och en längst upp mellan hörlursutgången och strömknappen.
iPhone 4S har 4 stycken svart sträck runt ramen, två stycken på varje sidan men inget sträck längst upp mellan hörlursutgången och strömknappen.

2. På baksidan kan man även se skillnaden på texten längst ner under iPhone och vilket modell nummer som den har:
iPhone 4 har Model: A1332 .
iPhone 4S har Model: A1387 

iPhone 4/4S – Ingen service/täckning efter reparation

Ibland efter en reparation kan det hända att täcknigen/servicen inte hittas, detta beror på att iPhonen blir lite “förvirrad” efter att man tagit ut batteriet och kopplat in det igen, det som då behöver göras är att koppla in till iTunes (behöver ej synkroniseras) tills iPhonen får upp rätt tid och datum, därefter behöver du starta om telefonen genom att hålla in hemknappen och strömknappen samtidigt i cirka 30 sekunder tills skärmen slocknar och Apple-äpplet dyker upp, då kan du släppa och låta telefonen starta upp. Därefter borde problemet vara åtgärdat, om problemet kvarstår efter det så kan vi undersöka felet när du kommer in eller skickar telefonen till oss.

iPhone 4/4S – Jag hör inte den jag pratar med

Om den andre kan höra dig men du hör inte den du pratar med.

1. Om du kan höra personen via hörlurar och/eller via högtalar-läge så är det öronhögtalaren som slutat fungera och behöver bytas ut.

2. Om du inte kan höra personen även om du provar med hörlurar eller högtalar-läge så:

2 a) Kontrollera att inte hörlurar sitter i eller att det är smutsigt eller att något har fastnat i hörslursuttaget. Då kan du prova att ansluta hörlurar och sedan ta ut de, upprepa några gånger, ibland kan lite damm och smuts komma ut. När det finns damm eller smuts i hörlursuttaget kan telefonen tro att ett headset är inkopplat.

2 b) Kolla så att telefonen inte är ansluten till någon blåtandsenhet (bluetooth).

Om problemet inte är löst så är det möjligt att det är fel på hörlursuttaget och behöver därmed bytas ut, det kan även vara något annat fel men det undersöker vi när du kommer in eller skickar in telefonen.

iPhone 4/4S – Jag hör inte ringsignalen när folk ringer och hör inte när jag spelar upp video/musik.

1. Kontrollera att inte hörlurar sitter i eller att det är smutsigt eller att något har fastnat i hörslursuttaget. Då kan du prova att ansluta hörlurar och sedan ta ut de, upprepa några gånger, ibland kan lite damm och smuts komma ut.

2. Kolla så att ljudlös-knappen fungerar och att inte telefonen sitter på ljudlöst läge, fungerar inte ljudlös-knappen så behöver den delen bytas ut.

3. Kolla så att volymknapparna fungerar och att inte ljudet är på lägsta volym, fungerar inte volym-knapparn så behöver den delen bytas ut.

4. Kolla så att telefonen inte är ansluten till någon blåtandsenhet (bluetooth).

5. Ibland kan det även vara bottenhögtalaren som är trasig och behöver bytas ut eller att det är smuts som fastnat i filtret emellan så ljud inte kommer ut, när det är smuts som fastnat så brukar man åtminstone kunna höra att lite ljud kommer igenom.

iPhone 4/4S – Lågt batteri och telefonen laddar inte

Om den visar symbolen att du måste ladda  men när du gör det så laddar den inte:

1) Prova med en annan kabel samt annan strömkälla.

Om det inte löser problemet så är det oftast antingen laddkontakten i telefonen eller batteriet som måste bytas ut.

iPhone 4/4S – Min hemknapp har slutat fungera eller fungerar knappt

Detta är ett väldigt vanligt problem och behöver absolut inte repareras i 9/10 fall, utan kan enkelt på några sekunder och gratis ordnas direkt i telefonen utan att det är komplicerat.

- Om din hemknapp slutat fungera helt och hållet, alltså inte ens om du trycker 50 gånger så reagerar den – då måste du dessvärre byta ut hemknappen.

- Om din hemknapp fortfarande fungerar till och från så följ dessa steg (Kan behövas göras om några gånger tills den reagerar om du har väldigt mycket problem med hemknappen):

1. Gå in på inställningar i telefonen.

2. Håll in strömknappen ända tills det dyker upp “-> Dra för att stänga av”. OBS! Stäng inte av den!

3. Släpp knappen.

4. Tryck nu in hemknappen och håll in den enda tills du kommer tillbaka till startmenyn/hemskärmen. Skärmen kommer att blinka till, men släpp inte hemknappen förrän du är helt tillbaka till startmenyn!

Se där! nu fungerar det perfekt igen! Lycka till!

iPhone 4/4S – Min iPhone dog och fungerar inte igen

Om din iPhone dog plötsligt så beror det oftast på att laddkontakten är skadad och behöver bytas ut.

iPhone 4/4S – Min iPhone startar/laddar inte?

Det beror oftast på skada elle fukt  i laddkontakten på telefonen. Prova annan laddare annars behöver den delen bytas ut, mer information om den reparationen hittar du här: Byte av laddkontakt för iPhone 4/4S

iPhone 4/4S – Min telefon har slutat ladda

Om telefonen helt och hållet slutat ladda, alltså inte reagerar när du kopplar in den till laddkabeln:

1) Testa att ladda med en annan kabel samt annan strömkälla

Om det fortfarande inte fungerar så beror det oftast på att laddkontakten i telefonen är skadad och behöver därmed bytas ut.

iPhone 4/4S – Vad är skillnaden mellan kopia och original display?

Den största skillnaden är att original display innehåller ett glas av mycket högre kvalitet och standard än kopian, kopian är ett känsligare glas som faktiskt både repas och spricker lättare.

Andra vanliga kopia-egenskaper/skillnader:

- Kopian är inte lika bortstötande mot fett och fingeravtryck, vilket innebär att glaset lättare blir fullt med fett, kladd och fingeravtryck.

- Kunder som provat båda kvaliteterna har själva påpekat att kopian upplevs strävare mot fingrarna medan originalet flyter på mycket smidigare.

 


Har du några frågor utöver dessa, vänligen kontakta oss vi formuläret eller ring oss på 031 – 20 29 39:

Namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Fråga (obligatorisk)